Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Καλωσόρισμα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο της Προσωρινής Επιτροπής Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων Ελλάδας. 
Τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων και οι Πρόεδροι τους αποτελούν νέους θεσμούς που εισήχθησαν στη δημόσια ζωή με το νόμο 3852/2010 - Πρόγραμμα Καλλικράτης. Ενώ το πνεύμα του νόμου βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, αφού δημιούργησε τις Δημοτικές Κοινότητες έτσι ώστε να υπάρξει ενδοδημοτική αποκέντρωση και άμεση-τοπική δημοκρατία μέσα στους μεγάλους Δήμους του Καλλικράτη και να λαμβάνονται αποφάσεις στο εγγύτερο προς τον πολίτη επίπεδο, δυστυχώς όλοι διαπιστώνουμε πως υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων. Τα προβλήματα αυτά άπτονται των αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων και των Προέδρων τους, καθώς ο νόμος 3852/2010 άλλες φορές βρίθει ασαφειών και κάποιες άλλες υποβιβάζει το ρόλο των Συμβουλίων και των Προέδρων σε διακοσμητικό.
Η Προσωρινή Επιτροπή Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων στοχεύει στον καλύτερο συντονισμό όλων μας με πρώτο στόχο τη δημιουργία μιας Πανελλήνιας Ένωσης Δημοτικών Κοινοτήτων.
Παράλληλα επιδιώκουμε μια πρώτη επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, έτσι ώστε να θέσουμε τα ζητήματα αυτά και να απαιτήσουμε την επίλυσή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις των συναδέλφων είναι κάτι παραπάνω ευπρόσδεκτες, καθώς δεν είναι αντικειμενικά εφικτό τα μέλη της επιτροπής σε μικρό χρονικό διάστημα να επικοινωνήσουν με όλους τους συναδέλφους ανά την Ελλάδα. Σας καλούμε είτε μέσω επικοινωνίας με το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο (epitropiproedron@gmail.com) είτε μέσω των σχολίων σας  να συμβάλλετε σε αυτή την προσπάθεια.
Να σημειώσω ότι και η επικοινωνία με Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων είναι ευπρόσδεκτη.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι νεώτερο προκύψει πάνω στα οργανωτικά θέματα αλλά και για τυχόν επαφές με την κεντρική διοίκηση.
Τα προβλήματα είναι κοινά, τα αιτήματα είναι κοινά και ο αγώνας θα είναι κοινός!

Για την Επιτροπή,
Το μέλος
Ηλίας Τσαρούχας
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου