Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση με Αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών, Φ. Γεννηματά.


     Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείου Εσωτερικών μεταξύ του κ. Γιάννη Θεοφανόπουλου, Προέδρου Συμβουλίου Δ.Κ. Αιγίου ως εκπροσώπου της Επιτροπής Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδας, και της Αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών, κ. Φ. Γεννηματά.
   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών της Επιτροπής για ενημέρωση των αρμοδίων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Συμβούλια και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του "Καλλικράτη", έτσι ώστε να υπάρξουν και οι ενδεδειγμένες λύσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Υφυπουργός κ. Κουκουλόπουλος εξακολουθεί να αγνοεί το αίτημα της Επιτροπής για συνάντηση εδώ και μήνες και όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από αυτή του τη στάση...
   Ο κ. Θεοφανόπουλος εξέθεσε εκτενώς τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Ελλάδας. Σχετικό υπόμνημα  με τις προτάσεις έχει κατατεθεί  στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Κ.Ε.Δ.Ε. Τα προβλήματα προκύπτουν αφενός μεν από τις ασάφειες και ανεπάρκειες του "Καλλικράτη" και αφετέρου δε από την απαράδεκτη στάση ορισμένων Δημάρχων που απροκάλυπτα σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζουν τον νόμο. Όλες οι προτάσεις της Επιτροπής στοχεύουν στην πραγματική ενδοδημοτική αποκέντρωση και στην τοπική δημοκρατία που θα επιτευχθεί με την ενδυνάμωση του ρόλου των Συμβουλίων και των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
   Η κ. Γεννηματά έδειξε να κατανοεί τα προβλήματα και σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε ταύτιση απόψεων. Επίσης, ενημέρωσε ότι επίκειται πολυνομοσχέδιο για τον "Καλλικράτη", το οποίο θα εισηγηθεί η ίδια στο Υπουργικό Συμβούλιο μετά και τις προτάσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. Σημειώνεται ότι η κ. Γεννηματά δεσμεύτηκε ότι πριν την εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση με την Επιτροπή. Ευελπιστούμε να εισακουστούν οι προτάσεις μας γιατί οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων αποτελούν την καρδιά της τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιοριστούμε σε διακοσμητικό ρόλο, αλλά να τιμήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας.
   Καλούμε όλους τους Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδας να συνεχίσουν να συμμετέχουν με προτάσεις και παρατηρήσεις στη διαβούλευση μας μέσω του ιστολογίου μας http://epitropi-proedron-elladas.blogspot.com και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας epitropiproedron@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου